De Stichting Actieve Senioren gebruikt geen cookies om de inhoud van deze website te personaliseren of te analyseren en deelt geen informatie over het gebruik van deze site met derden.
Door deze site te (blijven) bezoeken of in de ruimste zin te gebruiken verklaart u hierbij kennis te hebben genomen van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te zijn.

 

             

Het is weer voorbij die mooie Zomerschool!

Op vrijdag 4 augustus 2017 sloot de wethouder onze Zomerschool af. Een leuk initiatief vond de wethouder, dat zeker moet worden gecontinueerd volgend jaar.

De Zomerschool die 3 weken duurde, bood aan ruim 430 unieke deelnemers die aan 1179 activiteiten deel hebben genomen: gemiddeld 3 per deelnemer, een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met een nieuwe uitdaging. 20% van de bezoekers was man en 12 % ouder dan 80 jaar. 50% van de deelnemers is tussen de 65 en 75 jaar.

afsluiting 2017Dit alles onder leiding van een kernteam dat bestaat uit vrijwilligers en met behulp van 26 gastvrouwen en gastheren die alles in goede banen probeerden de leiden. Niet te vergeten onze 56 gastdocenten die geheel vrijwillig hun kennis graag willen overbrengen aan onze senioren.

Via een enquête konden alle deelnemers een “rapportcijfer” geven: gemiddelde cijfer voor de activiteiten is een 8.3.
Uitschieters waren het bezoek aan de Rosmalense Molen en Ervaar de huizen van de stad, waarbij we op bezoek mochten bij het stadhuis en het stadskantoor. Ook het bezoek aan de brandweer en een wijnproeverij scoorden boven de negen. De busdagtocht door de Ooijpolder werd door velen gewaardeerd met een 10. Dus volgend jaar weer.

Van de deelnemers was er veel lof voor alle vrijwilligers, zowel de gastdocenten als de gastheren en gastvrouwen. In de enquête gaven zij ook aan vooral de Zomerschool te bezoeken om kennis te maken met nieuwe activiteiten. Het deelnemen aan een gezellige activiteit en het kennismaken met nieuwe mensen scoorden resp. de tweede en derde plaats als het ging om doelen om de Zomerschool te bezoeken.

Op de feestelijke slotmiddag niet alleen een kleine expositie van gemaakte creaties, waaronder prachtige geboetseerde schalen, leuke houten decoraties, boekbindjuweeltjes en gequilte schaaretuitjes, maar ook een optreden van de toneelgroep die twee ochtenden met elkaar bezig is geweest. Natuurlijk zingen we een aantal canons met de deelnemers en de gastdocente van Zing met ons mee en luisteren we naar een blog van Koosje de Leeuw, die haar schrijftalent heeft gebruikt om een aantal activiteiten in woord weer te geven.

Op de achtergrond een presentatie van foto en filmfragmenten die laten zien wat er in deze drie weken is gebeurd: opvallend zijn de lachende gezichten: de Zomerschool heeft weer een hoop plezier gebracht. Op naar de 9e editie....

Secretariaat: Kortenbergstraat 1, 5224 TL ’s-Hertogenbosch - 06 - 57 33 99 72 - info@sasdenbosch.nl