De Stichting Actieve Senioren gebruikt geen cookies om de inhoud van deze website te personaliseren of te analyseren en deelt geen informatie over het gebruik van deze site met derden.
Door deze site te (blijven) bezoeken of in de ruimste zin te gebruiken verklaart u hierbij kennis te hebben genomen van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te zijn.

 

             

BD 700694 internetDrie leden van de SAS-kerngroep. V.l.n.r. Cil Janssen, Fia de Vos en Hélène van Griensven © Chris Korsten

Zomerschool 55+ in Den Bosch afgesloten met borrel

DEN BOSCH - De achtste aflevering van de Zomerschool 55+ onder auspiciën van Stichting Actieve Senioren(SAS) is vrijdagmiddag afgesloten met een feestje. Het slot voltrok zich in de activiteitenzaal van In de Roos aan de Zuiderparkweg. ,,We kunnen tevreden terugkijken op deze editie", concludeerde Fia de Vos, een van de organisatoren.

Chris Korsten 04-08-17, 19:19

De Zomerschool 55+ die op maandag 17 juli van start ging, telde ditmaal 430 deelnemers, bijna allemaal afkomstig uit Den Bosch. De overgrote meerderheid was tussen de zestig en tachtig jaar oud. Samen waren ze goed voor 1179 deelnames aan de activiteiten die een uiterst gevarieerd karakter hadden. Het aantal was nog net geen record. 

Wél een record was dat ongeveer twintig procent van het mannelijk geslacht was. ,,De ervaring heeft geleerd dat mannen vanaf 55 jaar en ouder wat minder snel hun huis uitkomen en minder ondernemend zijn dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Behalve wanneer een bepaalde activiteit naadloos aansluit op hun belevingswereld. Een treffend voorbeeld was de workshop boogschieten bij het schuttersgilde De Oude Schuts op de Citadel. Op één na waren het allemaal mannen die de boog ter hand namen", verduidelijkte De Vos.

Laagdrempeligheid
,,Het succes van de Zomerschool 55+ is voor een groot deel te danken aan de laagdrempeligheid. De eigen bijdrage aan een activiteit bedroeg gemiddeld slechts 5 euro, exclusief materiaalkosten. We vinden het belangrijk dat mensen met een smalle beurs niet worden buitengesloten. Zoals bekend hebben veel senioren het niet al te breed. Een andere succesfactor is dat de Zomerschool 55+ voor velen het gapende gat rondom het activiteitenaanbod tijdens de zomervakantie opvangt", aldus De Vos.

Het slotfeest stond voornamelijk in het teken van het 'napraten'. Daarnaast waren er enkele presentaties, onder meer van een toneelgroepje onder leiding van Jeanne Tervoort. Koosje de Leeuw presenteerde haar blog over 'ontrommelen'.

Secretariaat: Kortenbergstraat 1, 5224 TL ’s-Hertogenbosch - 06 - 57 33 99 72 - info@sasdenbosch.nl