De Stichting Actieve Senioren gebruikt geen cookies om de inhoud van deze website te personaliseren of te analyseren en deelt geen informatie over het gebruik van deze site met derden.
Door deze site te (blijven) bezoeken of in de ruimste zin te gebruiken verklaart u hierbij kennis te hebben genomen van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te zijn.

 

             

Bent u de vrijwilliger die wij zoeken?

LogoHenniekl LogoHuis73 286 logo CityTrainer 286

De Stichting Actieve Senioren is een organisatie die zich richt op 55+ers die nog actief bezig wllen zijn. Hiervoor organiseren wij bijeenkomsten op het gebied van creativiteit, taalontwikkeling, sport, dans of gewoon elkaar ontmoeten met spel, zoals kaarten of bingo.

Een goede mix van ontmoeten en leren zijn de kenmerken van onze cursussen en bijeenkomsten.

Vanwege de vergrijzing onder onze vrijwilligers zijn wij op zoek naar mensen met affiniteit met onze doelgroep, die zich als vrijwilliger willen inzetten. Er is binnen onze stichting behoefte aan nieuwe bestuursleden, gastvrouwen of -mannen, cursusbegeleiders, mensen die nieuwe activiteiten willen starten of willen meedenken over nieuw te ontwikkelen activiteiten. Als vrijwilliger kunt u deelnemen aan diverse werkgroepen, waarin specifieke delen van ons beleid worden ontwikkeld, zoals nieuwe activiteiten, workshops, lezingen, public relations, administratie en financiën.

Op donderdag 27 mei 2021 is er een informatiemiddag voor belangstellenden in wijkgebouw De Slinger, Jan Schöfferlaan 3, 5212 RE 's-Hertogenbosch, tel: (073) 614 48 37, waarin wij het bovenstaande nader toelichten. U kunt dan vragen stellen en zich opgeven.

Tijdens de SAS zomerschool 55+ is er ook een workshop ‘ Proef aan het concept Citytrainer’ op 11 augustus 2021, waarin de Citytrainers van Huis 73 u leren hoe een activiteit op te zetten en welke vaardigheden vereist zijn. U kunt zich hiervoor opgeven vanaf 26 mei via de website van de SAS zomerschool 55+:  http://www.saszomerschool.nl/.
Ook komt er een korte training aan het begin van het nieuwe seizoen 2021-2022, waarin de vrijwilliger zijn of haar vaardigheden kan ontwikkelen. Bent u jonger dan 55+, dan krijgt u wel een ander traject. Informatie hierover krijgt u op de bijeenkomst op 27 mei. Zodra de nieuwe website van de SAS operationeel is, vindt u hier ook nadere informatie over de inhoud.

Even voor de duidelijkheid: u hoeft niet zelf 55+er te zijn om als vrijwilliger actief te zijn, iedereen die het leuk vindt om met ouderen te werken is welkom.
Is uw belangstelling gewekt, geef u dan op voor de bijeenkomst op 27 mei door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij heten u van harte welkom.

+++++ De Zomerschool55+ heeft een eigen website. Alles over de zomerschool staat op www.saszomerschool.nl. +++++ Vrijwilligers maken het verschil! +++++

Secretariaat: Kortenbergstraat 1, 5224 TL ’s-Hertogenbosch - 06 - 57 33 99 72 - info@sasdenbosch.nl