De Stichting Actieve Senioren gebruikt geen cookies om de inhoud van deze website te personaliseren of te analyseren en deelt geen informatie over het gebruik van deze site met derden.
Door deze site te (blijven) bezoeken of in de ruimste zin te gebruiken verklaart u hierbij kennis te hebben genomen van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te zijn.

 

             

Zomerschool2016

 


DE ZOMERSCHOOL IS DIT JAAR ALWEER VOORBIJ

OP NAAR HET VOLGENDE JAAR

 

Wethouder sluit succesvolle zomerschool 55+ af

Foto's: Frans van den Bogaard

Vrijdag 12 augustus sprak wethouder Paul Kagie op de slotmiddag van de zomerschool voor senioren zijn bewondering uit voor een dergelijk vrijwilligersinitiatief. Een zomerschool waaraan ruim 450 senioren in 3 weken zo’n 1400 plaatsen hebben opgevuld bij een kleine 100 activiteiten. Een zomerschool die georganiseerd wordt door een kernteam van 7 vrijwilligers, in de weken zelf versterkt door zo’n 12 gastvrouwen en –gastheren en natuurlijk een groep van zo’n 50 gastdocenten die ook allemaal op vrijwillige basis workshops geven of excursies begeleiden.

DSC00030klEen initiatief, vond de wethouder, dat zeker moet worden gecontinueerd en daarom bood hij onder andere aan dat we volgend jaar weer met een groep deelnemers bij hem op de koffie mogen komen in het stadhuis. Hij gaat dan graag met de senioren in gesprek over “hun” belastinggeld en hoe dat wordt besteed binnen de gemeente. Natuurlijk zijn we daarna ook welkom in de rest van dit “huis van de stad” waar we vakkundig zullen worden rond geleid.

Tijdens de slotmiddag werden de deelnemers onthaald met een verfrissende smoothie: door het personeel van In de Roos met liefde bereid en voorzien van een prikker met verse vruchten. Fia de Vos, voorzitter van het kernteam, liet onder andere het “zomerschoolrapport “ zien: de cijfers die de deelnemers middels een enquête aan de diverse activiteiten hebben gegeven. De laagste score was een 7.6 en de meeste activiteiten scoorden een ruime 8. Creatief schrijven spande dit jaar de kroon met een 9.2, maar ook diverse excursies scoorden een dikke 9.

DSC00100klEr werd bij binnenkomst en in de pauze een film gedraaid van de afgelopen 3 weken. Daaruit bleek duidelijk de enorme gevarieerdheid aan activiteiten –van het bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught via wandelen op allerlei prachtige plekken in ’s-Hertogenbosch tot het bereiden van tapas en het boetseren van beelden. Deze middag kon men ook genieten van een modeshow, gelopen door de mannequins voor één dag, die eerder in de week dankzij de medewerking van Pink-lingerie en Mooie Mode een avond kleding hadden kunnen passen. Senioren op de catwalk: het liet duidelijk de kracht van deze generatie zien!

Een geslaagde middag kortom, die weliswaar het slot inluidde van de zomerschool 2016, maar die ook genoeg ideeën en de eerste donaties opleverde voor de zomerschool van 2017!

ZS2015 1ZS2015 2
Voorbeelden Zomerschool 2016


DSC04380 500

Inschrijven was nog nooit zo makkelijk! Via de website kun je heel snel en vlot je inschrijven voor al die leuke activiteiten. Geen computer? Op papier kan ook gewoon.... Vanaf 14 mei is alles in de lucht. Na 20 juni is de papieren inschrijvingen niet meer mogelijk. Inschrijven via internet is gesloten.


 

 

 


DSC04382 500De programmaboekjes zijn er weer! Vrijdag 13 mei 2016 alles verzendklaar gemaakt en vanaf die middag kun je ze op diverse plaatsen in Den Bosch halen. Mooi Pinksterweekend voor de boeg om te lezen en te kijken waar jij aan wil deelnemen straks.

 

 

 


DSC04298 340De eerste bijeenkomst voor de gastvrouwen en gastheren was op 28 april 2016. Gezellig met een kopje koffie of thee zijn de gastvrouwen en gastheren weer helemaal bijgepraat.

 

 

 


ZOMERSCHOOL IN DE MEDIA

Foto's: ©SAS Den Bosch/Frans van den Bogaard

RosBode2016 693

BrabantsDagbladLOGO

Zomerschool voor 55+ in Den Bosch
Geplaatst op: 10 mei 2016 Laatste update: 10 mei, 14:09

DEN BOSCH - De Zomerschool voor vijfenvijftig-plussers in Den Bosch en Rosmalen verzorgt van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus workshops, presentaties en excursies.DSC12213a

De zomerschool is bedoeld om kennis te maken met activiteiten die voor senioren in de gemeente Den Bosch worden gegeven. Dit jaar is er veel aandacht voor sport en beweging. Zo kunnen deelnemers ervaren wat 'walking voetbal' inhoudt. Een sport die speciaal voor senioren is ontwikkeld en die de voetballers van weleer de kans geeft die sport weer op te pakken in een bij de leeftijd passend jasje. Ook is er klassiek ballet en show- en musicalballet voor de senioren en wordt er in het park yoga gegeven. Er wordt gewandeld in de natuur en in de stad is er een literaire wandeling. Onder vakkundige leiding worden de ins en outs geleerd om een goed worstenbroodje te kunnen bakken, er kan sushi worden gemaakt en tapas.

 

Creatievelingen kunnen aan de slag met hout en bloemen, of sieraden ontwerpen, creatief schrijven en tekenen, of kennismaken met de beginselen van boekvouwen, boekbinden en quilten. Daarnaast zijn er excursies, onder andere naar het provinciehuis en Kamp Vught. Tot slot kunnen deelnemers mannequin voor één dag worden en staat er halverwege de zomerschoolperiode een dagtrip op het programma naar de rozentuin in Noord Limburg met een drie gangendiner.

Zomerschool 55+ is van 25 juli tot en met 12 augustus. Meer informatie staat op de website van Stichting Actieve Senioren in Den Bosch. Op deze website kan je je ook aanmelden.Poster2016kl

Voor de zevende keer organiseren we straks de Zomerschool voor 55+ in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Opnieuw voor een periode van drie weken, met meer activiteiten die voor “mannen” interessant zijn, herhaling van favoriete items, maar ook volop nieuwe workshops en excursies. We gaan duidelijker aangeven bij de diverse excursies wat ze van de mobiliteit van de deelnemers verlangen. En we gaan met een bus op pad en nog meer dan vorig jaar de wijken in. Kortom: voor ieder wat wils.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om een goed en gevarieerd aanbod aan work-shops, presentaties en excursies binnen te halen. Daarbij behouden we de successen van de afgelopen jaren, maar zorgen ook voor hele nieuwe activiteiten, zodat het voor iedereen de moeite waard blijft om ons te bezoeken.
Ook dit jaar ligt de nadruk vooral op het kennismaken met diverse activiteiten die in de gemeente voor senioren worden georganiseerd. Zo kun je “proeven” van het brede aanbod in de rest van het jaar en kijken of een activiteit bij je past.
We bieden ruim 90 workshops op het gebied van educatie, sport & bewegen en creativiteit. Daarnaast zijn er een aantal presentaties en lezingen en natuurlijk de mogelijkheid om onder deskundige leiding te wandelen of te fietsen in onze interessante omgeving. Dit jaar zullen we zo wel voor de minder mobiele senior als voor de mobiel zeer actieve senior excursies aanbieden.
Zet de datum alvast in je agenda: van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus 2016 is er van alles te beleven in ’s-Hertogenbosch en Rosmalen. Op vrijdag 12 augustus sluiten we af met een bruisende slotmiddag!
En -nieuw dit jaar- halverwege de Zomerschool wordt er ook een busexcursie met diner gepland.
Vanaf half mei ligt het programma in de bibliotheek, bij de HEVO, bij alle sociaal-culturele centra en op de wijkpleinen. Inschrijven kan van 14 mei tot 20 juni. Het programmaboekje en de inschrijfformulieren zijn tegen die tijd natuurlijk ook te vinden op deze site onder het kopje “zomerschool”. Daar kun je ook foto's en een filmpje van de zomerschool 2015 bekijken om na te genieten en alvast in de sfeer te komen!Hieronder een impressie van de zomerschool voor 55+ - juli/augustus 2015
Film: Fia de Vos, foto's: Frans van den Bogaard

+++++ De Zomerschool55+ zal in 2021 worden gehouden van maandag 26 juli tot en met vrijdag 13 augustus +++++ Vrijwilligers maken het verschil! +++++

Secretariaat: Kortenbergstraat 1, 5224 TL ’s-Hertogenbosch - 06 - 57 33 99 72 - info@sasdenbosch.nl